Hakkımızda

KURULUŞ TANITIMI, İLGİLİ BİRİMLERİN GENEL TANITIMI

Kuruluşumuz Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü denetiminde 4 Kasım 2016 Engelli Bireylere yönelik Özel Bakım Merkezleri Yönetmeliğine ve erişilebilirlik standartlarına uygun şekilde TS EN İSO 9001:2015 şartlarına doğrultusunda oluşturulan kalite yönetim sistemine bağlı kalınarak 29.04.2019 tarihinden bu yana Kırklareli’nin ilk Ruhsal Engelli Bakım Merkezi olarak yatılı bakım hizmeti vermekte olup Kırklareli il ve çevresinde, aynı zamanda yurt içerisinde bulunan diğer iller ve yurt dışı hizmet verdiğimiz engelli ve yaşlı kesime hitap etmektedir. Halihazırda 100 ruhsal engelli kontenjan ile hizmet vermekte olan kuruluşumuzun 2021 son çeyreğinde 100 zihinsel engelli bireyi barındıracak ve hizmet verecek şekilde inşa edilecek olan projenin tamamlanması sonunda totalde 200 engelli bireye yatılı bakım hizmeti sağlayacak olup, 100’ü aşkın bireye istihdam açılması planlanmaktadır. Toplamda her bina için 2400M2 kapalı alan olmak üzere her iki binamızda toplam 4800 m2 kapalı alan, 2000 m2 civarında bahçe ve açık alanımız ile engelli bireylerimizin öz bakımları ve yaşam koşulları tarafımızdan en iyi şekilde karşılanacaktır.

Kuruluş uzman kadromuzda; sosyal hizmet uzmanı(sosyal çalışmacı), gerontolog (sağlıklı yaşlanma uzmanı), hemşire(sağlık personeli), hemşire yardımcıları, sağlık teknisyenleri, sertifikalı bakım personelleri, temizlik personelleri, şoför ve aşçı 7/24 bakım hizmeti vermektedir. Bina içerisinde bulunan birimlerin koordineli ve verimli çalışmaları öngörülerek özverili bir katkı amaçlanmış hedef listemizde; engelli ve yaşlı kesimin refahı ve aktif yaş almaları, buna istinaden yüksek yararları önceliğimizdir.

Bakım merkezinde psiko-sosyal destek hizmetlerini yöneten meslek elemanlarımız; engelli bireylerin ruhsal ve duygusal işleyişlerini kontrol edip düzenlemek üzere bireysel görüşme ve etkinlikler düzenlemektedir. Psiko-sosyal destek hizmeti sunan meslek elemanları ve akabinde sağlık hizmetlerinden sorumlu hemşire kadromuz ile engelli bireylerin verimli şekilde vakit geçirmeleri ve yaşam koşullarını üst seviyede tutmak amacıyla planlanan hedef faaliyet ve uygulamalar ile refah seviyesinin arttırılması amaçlanan, mevcut ruhsal, zihinsel veya bedensel rahatsızlıklarından dolayı yetersizlerinin olduğu düşünülen bireylerin kuramsal veriler açısından aktifleşmeleri amaçlanmakta ve planlanan faaliyetler ilgili odak ile şekillenmektedir.

Mevcut destek hizmetlerine ek olarak Halk Eğitim Merkezi tarafından yönlendirilmiş olan usta öğreticiler ile engelli bireylerin günlük yaşam aktivitelerini ve yaşayışlarını daha aktif ve olağan seyrini daha verimli geçirmeleri için hizmet vermektedir.

Bilhassa gerekli ehemmiyetin sağlanması gerektiği düşünülen; olağan seyirde devam eden mevcut rahatsızlıkların tedavisinin en verimli şekilde yapılması planlanan ve uygulamaya geçirilen sağlık hizmeti konusunda alanında uzmanlaşmış kadro ile koordineli bir bakım hizmeti sunulmakta olup, katlar içerisinde bulunan engelli ve yaşlı bireylere tüm yaşam koşullarını artıya çevirecek, bakıma muhtaç kesimin her ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde gelişmiş olan hemşire yardımcıları, sağlık teknisyenleri, yaşlı bakım teknikerleri ve sertifikalı bakım personelleri 7/24 hizmet vermektedir. Kuruluş içerisindeki hizmet kadrosunun tamamı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ne katılarak genel işleyiş, risk, müdahale ve ehemmiyet konusunda bilinçlendirilmiş kişilerdir. Personel refahını gözeterek uygulanmakta olan iş yeri hekim sistemi ile tüm personellerin rutin muayeneleri ve mevcut rahatsızlıkları kontrol ve
tedavi altına alınmaktadır.

Ruhsal ve zihinsel engelli bireylere hizmet veren kuruluşumuzda yaş almış olmasından veya bedensel diğer engellerinden dolayı üst düzey bakıma ihtiyaç duyan palyatif, yatağa bağımlı bireyler için oluşturulmuş birim ile spesifik hizmet benimsenerek bakım hizmeti sağlayan personellerin konu ehemmiyeti ile alakalı eğitim ve katılımları sağlanmaktadır.

Mevcut rahatsızlıkları sebebi ile tedavi ve planlamaların düzenli şekilde devam etmesi gereken ve herhangi bir müdahalenin gecikmemesi gereken engelli bireylerin Lüleburgaz Tıp Merkezi ile koordineli şekilde hekim desteği sağlanmakta olup, ilgili uzman hekimlerin(Psikiyatri, Nöroloji) kurum içerisinde haftalık periyotlarla vizitleri ve muayeneleri gerçekleştirilmektedir.

Engelli bireylerin yaşam faaliyetlerini kısıtlayıcı durumların oluşması halinde gerekli bakım hizmeti dışında uzman fizyoterapistlerin bakım hizmetine ek olarak tedavi sürecine dahil olmaları için gerekli olağan gerçekleştirilmiş olup, haftalık periyotlar halinde hizmet verme devamlılığı sağlanmaktadır.

WhatsApp WhatsApp